Wat is Ashwagandha?
Ashwagandha is een groenblijvende struik die groeit in India, het Midden-Oosten en delen van Afrika. Het heeft een lange geschiedenis in het gebruik van de traditionele geneeskunde. Al honderden jaren gebruiken mensen de wortels en oranjerode vruchten van ashwagandha voor medicinale doeleinden. Het kruid wordt ook wel Indiase winterkers genoemd. Beoefenaars gebruiken dit kruid als een algemeen tonicum om energie te stimuleren en stress en angst te verminderen. Sommigen beweren ook dat het kruid gunstig kan zijn voor bepaalde vormen van kanker en de ziekte van Alzheimer. Toch om dit uit te kunnen stellen, is hier meer onderzoek voor nodig.
Waarvoor wordt het gebruikt?
Deze bijzondere kruid is zeer belangrijk voor de oude geneeskunde. Vroeger werd er gedacht dat Ashwagandha je jong en jeugdig houdt, zowel mentaal als fysiek. Buiten dat heeft het nog meerdere voordelen. Zo zijn er aanwijzingen dat het kruid neuroprotectieve en ontstekingsremmende effecten kan hebben. Ontstekingen liggen ten grondslag aan veel gezondheidsproblemen. Het verminderen van ontstekingen kan het lichaam beschermen tegen verschillende aandoeningen. Daarbij wordt Ashwagandha ook veel gebruikt bij suikerziekte, epilepsie, huidcondities, pijn en artritis. Over het algemeen zijn de onderzoeken die naar Ashwagandha zijn gedaan niet heel betrouwbaar. Ze zijn klein stellig opgesteld en er zijn er niet veel.
Hoe ashwagandha in te nemen?
De dosering van Ashwagandha en de manier waarop mensen het gebruiken, hangt af van de aandoening die ze hopen te behandelen. Er is geen standaard dosering op basis van moderne klinische onderzoeken, dit komt omdat het een homeopathisch product is. Sommige onderzoeken suggereren dat het nemen van 250-600 mg per dag stress kan verminderen. Andere studies hebben vele hogere doseringen gebruikt. Capsule doseringen bevatten vaak tussen de 250 en 1500 mg ashwagandha. Het kruid komt in de vorm van een capsule, poeder en vloeibaar extract. Kijk maar eens bij de Kurkama Specialist voor het beste aanbod voor je.